Menager Żużlowy
Zbanowany
Betard Wrocław ma nowego menadżera
Potwierdziła się informacja o tym,iż w zespole Betardu Wrocław został przedstawiony nowy menadżer zespołu. Został nim Cinekracingteam. Jest to młody i bardzo utalentowany menager, który postawił przed sobą jasny cel ... "Powalczyć o awans do play off". Działacze oraz kibice maja nadzieję,że to będzie dobry ruch transferowy i żużel we Wrocławiu będzie prezentowany na najwyższym poziomie ligowym. Jak udało nam się dowiedzieć nowy menager pomimo że zakazane sa jeszcze transfery jest jednak już po "słowie" z jednym z menagerów w sprawie transferu dwóch jego liderów. Jednak kto to jest dowiemy się później...
Ostatnio edytowany przez cinekracingteam (2010-02-27 15:31:43)
Zbanowany
Plotki plotki czyli czy we Wrocławiu zapowiadają się transfery?

Każdy klub przed startem ligi szykuje jakies transfery aby sie wzmocnić. Czy tak samo będzie we Wrocławiu? Już dziś wiadomo że w zespole z Wrocławia ścigać się będzie trzech nowych zawodników. Podobno we Wrocławiu ma startować Wiesław Jaguś który do Wrocławia ma przejść razem ze swoimi kolegami z Torunia a mianowicie Adrianem Miedzińskim i Darcy Wardem. W ich miejsce szeregi "Aniołów" zasililiby Leon Madsen, Dennis Andersson, Daniel Jeleniewski, Marcel Kajzer oraz kwota 650 tysięcy. Czy jednak uda się sprowadzić tych zawodników do Wroclawia?. Jeśli by się udało Betard Wrocław właczył by się z takim składem w walkę o medale.
Ostatnio edytowany przez cinekracingteam (2010-02-27 19:06:57)
Zbanowany
Transferowo we Wrocławiu!!

Tak to już jest niemal przesądzone o transferach trójki Torunian do Betardu Wrocław. Już nie długo na oficjalnej konferencji prasowej kontrakty z zespołem podpiszą Darcy Ward, Adrian Miedziński i Wiesław Jaguś. Cała trójka wsparta we Wrocławiu Piotrem Świderskim, Jasonem Crumpem, Kennethem Bjerre i Maćkiem Janowskim ma walczyć o jedno... "Medal Drużynowych Mistrzostw Polski". Zespół z Dolnego Śląska jednak nie dostał ich za darmo. W ich miejsce do Torunia odeszli Dennis Andersson, Marcel Kajzer, Daniel Jeleniewski, Leon Madsen oraz budżet klubowy "Aniołów" zasili kwota 600 tysięcy złotych. Negocjacje między [b]Cinekracingteam oraz Pablo72 trwały bardzo długo. Zaczęto rozmawiać wczoraj o godzinie 14:20 a skończono dopiero dziś o godzinie 12:15. We Wrocławiu to nie koniec transferów. Zespół zasilić może kilku ciekawych zawodników jednak będą oni głównie stanowić rezerwe w Betardzie Wrocław.
Ostatnio edytowany przez cinekracingteam (2010-02-27 19:06:25)
Zbanowany
Jest modernizacja stadionu. Jest również i Grand Prix!!
W nadchodzącym sezonie Wrocław będzie gospodarzem Grand Prix na żużlu. Dołączy w ten sposób do 10 innych miejsc na świecie, w których odbywa się cykl najważniejszych zawodów żużlowych. 27 Lutego 2010 r. Menager Betardu Wrocław Cinekracingteam w obecności władz Miasta Wrocław podpisał umowę w tej sprawie z angielską firmą BSI/IMG.
- Dlaczego we Wrocławiu? Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta. Ponieważ macie w tej chwili najbardziej nowoczesny stadion żużlowy na świecie. Wraz z Częstochową i Toruniem. Jestem pod ogromnym wrażeniem, że tak wspaniały obiekt powstał w tak krótkim czasie. Kiedy przedstawiciele innych miast pytają mnie, jakie warunki trzeba spełnić, żeby zdobyć prawo organizacji Grand Prix, podpowiadam im, żeby zobaczyli, jak to zrobiły zespoły z Polski. Z góry już się cieszę, że będę mógł przyjechać tutaj na zawody i współpracować z tą znakomitą, młodą ekipą ludzi, z jaką pracowałem nad umową. - Paul Bellamy szef BSI Speedway.
Otwarcie stadionu nastąpi już w poniedziałek o godzinie 18:00 podczas pierwszego w tym sezonie turnieju żużlowego o Puchar Prezydenta miasta Wrocław i firmy Betard oficjalnego sponsora Wrocławskiego klubu. Lista startowa powinna być znana jeszcze dziś góra jutro wieczorem. Jednak już teraz wiadomo że we Wrocławiu pojawią się trzech liderzy Wrocławian Jason Crump, Kenneth Bjerre i Maciej Janowski oraz nowi zawodnicy zespołu czyli Wiesław Jaguś, Adrian Miedziński, Darcy Ward. Na pewno w turnieju wystartują największe tuzy światowego speedway'a.
Zbanowany
Nicki Pedersen najlepszy we Wrocławiu. Puchar Betardu dla Schleina

Dziś na stadonie Olimpijskim we Wrocławiu rozegrano turniej o puchar prezydenta miasta Wrocław i firmy Betard. Najpierw na torze ośmiu zawodników wzięło udział w Pucharze Betardu. Najlepszy zawodnik dostał puchar oraz możliwość startu w drugim turnieju. Najlepiej pojechał Rory Schlein który wygrał puchar firmy Betard. Potem rozegrano już główne zawody w których rządziło czterech żużlowców: Tomasz Gollob, Jarosław Hampel, Nicki Pedersen i Jason Crump którzy po 20 biegach mieli na swoim koncie po 10 punktów. W biegu dodatkowym najlepszy okazał się "Power" który wygrał całe zawody. Drugie miejsce przypadło Jasonowi Crumpowi a trzecie Tomkowi Gollobowi.
Puchar Betardu
1. Rory Schlein.............. 3 3 6
2. Darcy Ward................ 2 2 4
3. Tai Woffinden............. 3 0 3
4. Daniel Jeleniewski........ 2 1 3
5. Patryk Kociemba........... 1 - 1
6. Lee Richardson............ 1 - 1
7. Grzegorz Zengota.......... 0 - 0
8. Maciej Janowski........... 0 - 0
Puchar Prezydenta
1. Nicki Pedersen............ 2 2 1 3 2 10 + 3
2. Jason Crump............... 3 3 2 0 2 10 + 2
3. Tomasz Gollob............. 3 3 3 1 T 10 + 1
4. Jarosław Hampel........... 1 1 2 3 3 10 + 0
5. Sebastian Ułamek.......... 3 1 1 3 1 9
6. Kenneth Bjerre............ 0 0 3 2 3 8
7. Rune Holta................ 0 3 0 2 3 8
8. Wiesław jaguś............. 0 2 3 3 0 8
9. Piotr Świderski........... 1 1 1 1 3 7
10. Tomasz Gapiński........... 0 2 2 2 1 7
11. Chris Holder.............. 2 1 1 2 1 7
12. Janusz Kołodziej.......... 1 0 3 0 2 6
13. Adrian Miedziński......... 2 3 0 1 0 6
14. Greg Hancock.............. 3 Wu 2 0 D 5
15. Daniel Nermark............ 2 0 0 1 2 5
16. Rory Schlein.............. 1 2 0 0 0 3
17. Darcy Ward................ 1 - - - - 1
18. Daniel Jeleniewski........ Did not ride
Rory Schlein Te dwa biegi o w turnieju o Puchar firmy Betard mi się udały. Poradziłem sobie ze słabszymi rywalami i wygrałem. W drugim turnieju już jednak nie udało się nic zdziałać czego efektem było dopiero ostatnie miejsce
Nicki Pedersen Jestem zadowolony ze swojego wystepu. We Wrocławiu zawsze jeździło mi się znakomicie. Ciesze się z wygranej oraz możliwości wyjazdu na tor. Nadchodzący sezon będzie dla mnie bardzo ciężki ze względu na kryzys ale mam nadzieje że uda odzyskać mi się korone Mistrza Swiata
Cinekracingteam Zawody mogłby się kibicom podobać. Świetnie pojechali nasi zawodnicy. Mowa tutaj oczywiście o Crumpie, Bjerre i Jagusiu ze Świderskim. Zawiódł nieco Miedziński. Zawody w skali szkolnej pod względem organizacyjnym oraz frekwencyjnym ocenie na dużą 5
Rory Schlein
Nicki Pedersen
Zbanowany
Wygrany sparing z Toruniem

Dziś w Budapeszcie odbyło się sparingowe spotkanie przebywających tam na obozie kondycyjnym Betardu Wrocław i Unibaxu Toruń. Oba zespoły w najmocniejszych skład. W zespole z Wrocławia min. Jason Crump i Kenneth Bjerre. Po przeciwnej stronie Chris Holder i Hans Andersen. Początek meczu na korzyść zawodników Betardu. Z biegu na bieg Wrocławianie powiększali przewagę, nawet pomimo braku Jasona Crumpa który doznał kontuzji po upadku w biegu 8. Mecz zakończył się zwycięstwem Betardu 52:38. Świetny mecz pojechała trójka Adrian Miedziński, Piotr Świderski, Stanisław Burza. Zdecydowanie zawiódł Kenneth Bjerre i Darcy Ward. Trochę lepszy mecz mógł pojechał Maciej Janowski. Zawodnikiem meczu został Piotr Świderski.
BETARD WROCŁAW 52
1. Adrian Miedziński......... 1 3 0 3 3 - 10
2. Piotr Świderski........... 3 1 1 3 3 - 11
3. Stanisław Burza........... 1 3 3 2* 1 - 10+1
4. Kenneth Bjerre............ 0 2* 0 3 - - 5+1
5. Jason Crump............... 3 3 W - - - 6 (I)
6. Maciej Janowski........... 3 1 2* 1 D - 7+1
7. Darcy Ward................ 1 1 1 - - - 3
UNIBAX TORUŃ 38
1. Peter Karlsson............ 2 1 3 1 2 - 9
2. Martin Smoliński.......... 0 0 - - - - 0
3. Daniel Jeleniewski........ 2* 1 2* 2 2 - 9+2
4. Hans Andersen............. 3 0 3 1* 0 - 7+1
5. Chris Holder.............. 2 2 2* 2 2 0 10+1
6. Emil Pulczyński........... 0 D 0 - - - 0
7. Patrick Hougaard.......... 2 0 0 1* - - 3+1