Speedway Menager

Menager Żużlowy

#1 2010-02-27 13:12:04

radzio10

Moderator

Punktów :   

Tarnowskie "Jaskółki"

http://czarnysport.pl/ikonki/plastrony/polska_gif/tarnow.gif Nowy manager

Na dzisiejszej konferencji prasowej, która odbyła się w restauracji w okolicach stadionu "Jaskółek" przedstawiono nowego managera klubu. Drużynę z Tarnowa od dzisiaj przez co najmniej trzy następne sezony będzie prowadzić Radzio10. Ten manager ma już doświadczenie w prowadzeniu drużyn żużlowych. Kibice, którzy zjawili się na tym spotkaniu są pozytywnie nastawieni do nowego managera. Radzio10 zapewnił, iż jakieś transfery tej zimy w Tarnowie jeszcze będą. O to krótka rozmowa z nowym managerem:

RD - redaktor
10 - manager

RD - Dzień dobry!
10 - Witam!

RD - Na początek podstawowe pytanie. O jakie miejsce w lidze będą walczyły "Jaskółki" w tym roku?
10 - Narazie nie mogę jeszcze odpowiedzieć na to pytanie. Jest w klubie sporo dobrych zawodników lecz napewno będą jeszcze jakieś transfery w Tarnowie i dopiero po nich będę mógł coś więej powiedzieć na ten temat.

RD - Czy ma pan już jakiegoś żużlowca "na oku"?
10 - Mam i to nawet kilku, ale narazie nie będę zdradzał nazwisk.

RD - Czy czuje pan presje, gdyż przejął pan drużyne bianiaminka ligi?
10 - Nie... To, że Unia jest beniaminkiem rozgrywek jeszcze bardziej mnie motywuje do pracy.

RD - Już tak na koniec... Czy budżet klubu wystarczy na to, ażeby sprowadzić do Tarnowa trenera, nowych zawodników oraz pojechać na jakiś obóz kondycyjny?
10 - Musze się zapoznać z finansami klubu, ale raczej nie powinno być z tym większego problemu. Dodam jeszcze, iż prowadze już wstępne rozmowy z prezesami firm, które mogły by, sponsorować klub.

RD - Dziękuję za rozmowę i życzę szczęścia!
10 - Bardzo dziękuję. Do widzenia.

Widać, że Radzio10 będzie się starał zbudować mocną drużynę. Napewno chciałby powtórzyć wyczyn z 2004 roku, kiedy to tarnowska Unia od razu po awansie do ekstraligi zdobyła złoty medal w  Drużynowych Mistrzostwach Polski. Jak będzie - zobaczymy. Nowy manager dodał potem jeszcze, że w lidze będzie się starał jeździć jak największą ilością zawodników krajowych.

http://www.sportowefakty.pl/photos/4b193069b59a9096925984.jpg
(Na tej samej konferencji Sebastian Ułamek przedłużył umowę z Unią Tarnów na następny rok)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-03-01 19:15:26)

#2 2010-02-27 15:48:22

radzio10

Moderator

Punktów :   

Re: Tarnowskie "Jaskółki"

http://www.espeedway.pl/img/slabon.gif Wymiana na drugiej lini

Dzisiaj w okolicach godziny 15:00 manager Unii Tarnów - Radzio10 - dogadał się z managerem częstohowskiego klubu - Slayerem18 - w sprawie wymiany zawodników. Klub z małopolski opóści Tomasz Jędrzejak, a wzmocni Krzysztof Słaboń. Drużyna z pod Jasnej Góry zobowiązała się przelać na konto Unii 120 tysięcy złotych.

Tomasz Jędrzejak - Odszedłem z Tarnowa do Częstochowy, gdyż chcę odbudować swoją formę. Uważam, iż w ekipie "Jaskółek" nie zdołałbym zdobywać zadowalającej mnie ilości punktów. Mam nadzieję, że zmiana barw klubowych wyjdzie mi na dobre.

Krzysztof Słaboń - Ciesze się, że trafiłem do Tarnowa. Włókniarz wzmacnia się i to bardzo więc według mnie nie miałbym wystarzająco dużej możliwości startów w tej drużynie. Tarnowski zespół natomiast jest także mocny ale, tutaj widzę jednak miejsce dla mnie. Liczę na to, że manager klubu wraz z trenerem zespołu dadzą mi szanse jazdy w lidze i, że nie zawiodę kibiców "Jaskółek"

Na dzień dzisiejszy skład Unii Tarnów prezentuje się następująco:

1. Bjarne Pedersen
2. Krzysztof Słaboń
3. Krzysztof Kasprzak
4. Jesper B. Monberg
5. Sebastian Ułamek

6. Szymon Kiełbasa
7. Martin Vaculik

http://www.km.osw.pl/galeria/2004/17-10/29.jpg
(Krzysztof Słaboń od dzisiaj jest zawodnikiem Unii Tarnów. Liczy na to, że będzie regularnie startował w rozgrywkach ligowych.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-02-27 15:49:16)

#3 2010-02-27 17:01:22

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.espeedway.pl/img/hougaard.gif Hougaard w Toruniu

Szeregi tarnowskiej drużyny opóścił Duńczyk - Patrick Hougaard. Młodzieżowiec ten został wypożyczony do grodu Kopernika na rok. Jak zdradził nam rzecznik prasowy tarnowskiego klubu, toruński Apator dał za Hougaarda 270 tysięcy.

Patrick Hougaard najprawdopodobniej nie mieścił by, się w podstawowym składzie "Jaskółek". Nominalnym juniorem zza gronicy w ekipie tarnowskiej jest Słowak - Martin Vaculik. W Toruniu zaś, Patrick zajmie miejsce Darcy'ego Ward'a. Australijczyk podobnie jak jego rodak Chris Holder oraz Adrian Miedziński przeszedł do Betardu Wrocław. Radzio10 zapowiada, że drużyna przez niego prowadzona wzmocni się jeszcze tej zimy.

Patrick Hougaard - Uważam, że dobrze postąpiłem przechodząc do Torunia. Będę tu podstawowym juniorem i mam nadzieję, że pozwoli mi to odbudować formę co jest moim głównym celem w tym sezonie.

http://www.bellevuespeedway.org/images/riders/2010/hougaard_4622_cs.jpg
(Patrick Hougaard będzie podstawowym juniorem w Toruniu.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-02-27 17:02:52)

#4 2010-02-28 14:52:12

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://czarnysport.pl/ikonki/plastrony/polska_gif/tarnow.gif Rozbudowa stadionu

Dzisiaj z samego rana ruszyły pierwsze prace na stadionie Unii Tarnów. Obiekt "Jaskółek" będzie mógł pomieścić już od wiosny, aż 20.000 kibiców. Prace na stadionie potrwają przez miesiąc. Radzio10 zapewnia, że firma odpowiedzialna za budowę napewno zdąży przed rozpoczęciem ligi.

Manager klubu - Radzio10 - nie próżnuje. Wykorzystując fakt, iż na stadionie są prowadzone prace postanowił już teraz odśnieżyć tor. Jak twierdzi duże fałdy śniegu zalegające na torze zaczynają powoli topnieć. Trzeba je koniecznie usunąć za nim same stopnieją, bo potem będzie za miast toru wielkie błoto co może opóźnić treningi.

Koszt dobudowy krzesełek na stadionie to około 900 tysięcy złotych. Manager klubu uspokaja kibiów mówiąc, że to inwestycja na lata.

http://www.e-stadiony.pl/fn/tarnow3.jpg
(Tor Unii Tarnów dwa dni po odśnieżeniu.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-02-28 14:54:04)

#5 2010-02-28 21:26:02

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.espeedway.pl/img/zyto.gif Jest trener

Na dzisiejszej konferencji prasowej przedstawiono nowego szkoleniowca Unii Tarnów. Trenerem popularnych "Jaskółek" został Piotr Żyto. Jego celem w tym sezonie jest minimum pierwsza 6 ligi.

Piotr Żyto to doświadzony trener. W minionym sezonie jako szkoleniowiec Falubazu Zielona Góra poprowadził żużlowców tego właśnie klubu do tytułu mistrzostwskiego w "drużynówce". Natomiast w roku 2008 z drużyną z pod Jasnej Góry, czyli Włókniarzem Częstochowa po mimo problemów wywalczył 4 miejsce w lidze. Z drużyną Unii Tarnów - bieniaminkiem ligi - będzie próbował walczyć o coś więcej niż o utrzymanie się w lidze. Za cel stawia sobie miejsce w czołowej 6 ligi na zakończenie sezonu. To dosyć opymistyczne plany nowego szkoleniowca "Jaskółek" lecz w kadrze klubu są tacy zawodnicy jak Duńczyk Bjarne Pedersen, dwójka czołowych polskich jeźdźów, czyli Krzysztof Kasprzak i Sebastian Ułamek oraz bardzo utalentowany junior ze Słowcaji - Martin Vaculik. Dodatkowo pan Piotr Żyto powiedział w jednym z wywiadów, że postara się ściągnąć do Tarnowa co najmniej jeszcze jednego seniora. Powiedział też, że ma już kogoś "na oku", ale nazwiska nie zdradził. Umowa z trenerem jest na rok z możliwością przedłużenia.

Na tej samej konferencji prasowej przedstawiony został główny sponsor klubu. Drużynę "Jaskółek" wspomagać finansowo będzie firma Zelmer. Prezes tej o to firmy na dobry początek współpracy z tarnowskim klubem żużlowym przekazałna na konto klubu 650 tysięcy. Radzio10 powiedział, że te pieniądze pójdą na jeszcze lepsze przygotowanie zawodników do sezonu. Żużlowcy Unii Tarnów zaczną przygotowania na obozie szkoleniowym w Niemieckim Stuttgardzie. Tam będą ćwiczyć przez 10 dni. Później przez nie co ponad dwa tygodnie regularnie będą trenowali na tarnowskim torze. Manager klubu zapewnia, że jego podopieczni objadą jakieś sparingi przed rozpozęciem ligi. Podobno są już prowadzone rozmowy w tej sprawie z drużyną z Częstochowy.

http://www.promocja.rzeszow.pl/Obrazki/Logotypy/zelmer.jpg
(Logo firmy Zelmer - głównego sponsora tarnowskich żużlowców.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-02-28 21:26:47)

#6 2010-03-01 11:36:28

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.espeedway.pl/img/laukkanen.gif Nowy nabytek

Wczoraj w późnych godzinach wieczornych kontrakt z Unią Tarnów podpisał Fin - Kai Laukkanen. Jak mówi manager "Jaskółek", czyli Radzio10 ten transfer może być sporym wzmocnieniem w szeregach tarnowskiego zespołu. Byt Laukkanena to przede wszystkim wzmocnienia drugiej linii w Tarnowie, która jeszcze może się wzmocni.

Piotr Żyto zapowiadał, że ściągnie jakiegoś zawodnika do Tarnowa. Jak widać nowy szkoleniowiec "Jaskółek" nie rzuca słów na wiatr. Podtrzymuje opinie managera klubu o tym, iż Kai Laukkanen to wzmocnienie drugiej linii. Zakontraktowanie Fina nie było łatwe - mówi trener Unii. Kai chciał początkowo bardzo dużych pieniędzy lecz udało nam się dojść do kompromisu. Ostatecznie jak poinformował nas rzecznik prasowy tarnowskiej Unii, klub za pozyskanie Fina zapłacił 300 tysięcy.

Kai Laukkanen - Jestem zadowolony, że będę jeździł w tym roku w Tarnowie. Mało brakowało, a w tym sezonie nie jeździłbym w ogóle w polskiej lidze. To prawda, że chciałem troche więcej pieniędzy za podpisanie ze mną kontraktu lecz ta kwota, która ostatecznie została - zadowala mnie. Liczę na to, że kibice tak jak i sami zawodnicy mile mnie przyjmą w klubie i, że będę zdobywał cenne punkty, które umożliwią później Tarnowianom walkę o wysokie miejsce w lidze.

http://www.sebafoto.com/galleries/zuzel06/SWC/polfinal-rybnik/13.jpg
(Kai Laukkanen to nowy nabytek tarnowskiej drużyny.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-03-01 11:37:21)

#7 2010-03-01 19:13:50

radzio10

Moderator

Punktów :   

Sparingi czas zacząć

Żużlowcy Unii Tarnów po treningach w Stuttgardzie na obozie szkoleniowym oraz na tarnowskim torze w końcu pojechali na punkty. Manager klubu - Radzio10 - po rozmowach ze Slayerem18 uzgodnili, iż ich podopieczni objadą dwumecz na obu torach.

http://www.czarnysport.pl/ikonki/plastrony/polska_gif/czestochowa.gifhttp://www.czarnysport.pl/ikonki/plastrony/polska_gif/tarnow.gif Pierwszy mecz towarzyski pomiędzy ekipa z Częstochowy i Tarnowa odbył się od Jasną Górą. Pogoda dopisała. Było słonecznie co skłoniło sporo fanów speedway'a w Częstochowie, ażeby pokibicować swoim ulubieńom. Oby dwie drużyny pojechały w najmocniejszych składach. Co mogło cieszyć, mecz był bardzo wyrównany nie mal do samego końca widowiska. Nowe nabytki "Lwów" pojechały dobrze. Tomasz Gollob, Krzysztof Jabłoński oraz Ryan Sullivan wykręcili "dwucyfrówki" o powinno cieszyć Częstochowian. Zaś w drużynie przyjezdnych dobre zawody zaliczył Duńzyk - Bjarne Pedersen. On startując pieciokrotnie uzbierał 12 "oczek" i wraz z Tomaszem Gollobem z miejscowego Włókniarza zostali "Zawodnikami meczu". Na pochwałę zasługuje też Sebastian Ułamek. Po za ostatnim biegiem spisał się bardzo dobrze. W czterech poprzednich wyścigach zdobył, aż 11 punktów. Zawiódł natomiast Krzysztof "Kasper" Kasprzak. Ewidentnie widać, że motocykle tego zawodnika nie są jeszcze w pełni przygotowane na prawdziwe ściganie. Pierwszych dwóch wyśćigów nawet nie ukończył. Następnie dwa przecięne biegi i na koniec przekroczenie regulaminowych dwóch minut właśnie z powodu swojego sprzętu. Ostatecznie pierwszy mecz sparingowy w tym sezonie, tarnowscy żużlowcy przegrywają z mocnym Włókniarzem na jego własnym torze różnicą 6 "oczek" 48:42. Pełni nadziei na kolejną porcje emocji zawodnicy dwa dni później przyjechali do Tarnowa na rozegranie drugiego zaplanowanego sparingu. O to wyniki:

CZĘSTOCHOWA 48
1. Tomasz Gollob............. 1* 2  3  3  2  11+1
2. Tomasz Jędrzejak.......... 2  0  1  -  -   3
3. Krzysztof Jabłoński....... 2  1  2  3  3  11
4. Maksims Bogdanovs......... 1* 3  0  2* 1   7+2
5. Ryan Sullivan............. 3  3  2  1  1* 10+1
6. Kamil Cieślar............. 2  0  -  -  -   2
7. Tai Woffindne............. 1* 1  1  1  X   4+1

TARNÓW 42
1. Bjarne Pedersen........... 3  2  1  3  3  12
2. Jesper B.Monberg.......... 0  0  3  2* 2   7+1
3. Sebastian Ułamek.......... 3  3  3  2  0  11
4. Kai Laukkanen............. 0  1  1  N2 -   2
5. Krzysztof Kasprzak........ R  F  2  1  N2  3
6. Martin Vaculik............ 3  2  2  0  -   7
7. Szymon Kiełbasa........... 0  0  -  -  -   0

Wypowiedzi po meczu:

Tomasz Gollob - Jestem zadowolony z dzisiejszego występu. Na początek dwucyfrowy wynik... to dobrze rokuje. Tor był wyśmienicie przygotowany i z tego miejsca chciałbym podziękować ludziom odpowiedzialnym za ten tor. Dziękuję także kibicom, którzy zjawili się dzisiaj na stadionie.

Bjarne Pedersen - Dobrze mi się dzisiaj jeździło. Jechałem w tym spotkaniu na moich rezerowych motorach, a tu taki wynik. Chciałbym bardzo utrzymać formę, którą obecnie dysponuję jak najdłużej. Moim celem na ten sezon jest przede wszystkim awans do Grand Prix 2011.

Drugi mecz planowo odbył się na tarnowskich "Mościcach". Slayer18 - manager drużyny przyjezdnych - składu nie zmienił. Radzio10 zaś wprowadził w miejsce Kaia Laukkanena - Krzysztofa Słabonia. Po za tym drobne zmiany w ustawieniu par. Kibice dopisali. Było ich ponad 3 tysiące co na mecz towarzyski jest sporą sumą. Jednak zadowoleni z postawy swoich zawodników po meczu nie mogli być. Miejscowe "Jaskółki" w banalny sposób zostały ograne przez Częstochowian. Przegrały 51:39. W Unii nie zawiódł jedynie Krzysztof Kasprzak. W 6 biegach zdobył 13 punktów i bonus. Reszta poniżej oczekiwań. Glównym powodem jak twierdzą były nie oczekiwane opady deszczu. Tarnowscy żużlowcy do tej pory trenowali na dosyć twardym torze. "Lwy" to wykorzystały i wygrały. W ich drużynie najlepiej pojechał junior - Tai Woffinden. Brytyjczyk Australijskiego pochodzenia 4 razy zwyciężył oraz dwykrotnie dojeżdżał do mety jako ostatni. To pozwoliło mu uzbierać 12 "oczek". Pozostali zawodnicy Włóniarza po za młodzieżowcem Kamilem Cieślarem w miarę równo. 10 unktów zdobył Maksim Bogdanov, 9 z dwoma Tomasz Gollob, a po 7 punktów i dwa bonusy zdobyli Tomasz Jędrzejak i Ryan Sullivan. Tarnowianie się nie załamują i nadal twierdzą, że będą walczyli o pierwszą szóstkę ligi.  O to wyniki:

TARNÓW 39
1. Bjarne Pedersen........... 1  3  R  1* 2  -   7+1
2. Jesper B.Monberg.......... R  2* 1  -  -  -   3+1
3. Krzysztof Kasprzak........ 2  1* 3  2  2  3  13+1
4. Krzysztof Słaboń.......... 1* 2  0  1* 1* -   5+3
5. Sebastian Ułamek.......... 1  3  0  3  1  -   8
6. Szymon Kiełbasa........... Fx 0  -  -  -  -   0
7. Martin Vaculik............ 2  0  R  1  -  -   3

CZĘSTOCHOWA 51
1. Tomasz Gollob............. 2* 2  1* 2  2  -   9+2
2. Tomasz Jędrzejak.......... 3  1* 2  1* -  -   7+2
3. Krzysztof Jabłoński....... 3  N2 2* 0  -  -   5+1
4. Maksim Bogdanovs.......... 0  1  3  3  3  -  10
5. Ryan Sullivan............. 2* 3  2* 0  0  -   7+2
6. Kamil Cieślar............. 1  -  -  -  -  -   1
7. Tai Woffinden............. 3  3  0  3  3  0  12

Wypowiedzi po meczu:

Radzio10 - Częstochowianie to mocna ekipa. Ich manager Slayer18 praktycznie z niczego zrobił skład, który może pozytywnie zaskoczyć w lidze. Mecze dosyć wyrównane. Było trochę walki co w takich pojedynkach jest najważniejsze. Trzeba właśnie teraz się objeździć. Widać już powoli kto będzie punktował w lidze, a kto nie. To raczej nie ostatnie sparingi w tym roku tarnowskiej Unii.

Slayer18 - Cieszę się,z postawy moich chłopców w dwumeczu. Dziękuję Radziowi,za to że mogłem wypróbować nowy skład. Jechaliśmy dobrze,na szczególne wyróżnienei zasługuje Tai Woffinden i Maksims Bogdanovs za 2 mecz, a Ryan Sullivan i Tomasz Gollob za 1. Tory były świetny przygotowane,zaskoczeniem jest dla mnie wyższy nasz triumf w Tarnowie niż na własnym torze.Pozdrawiam fanów speedwaya z Częstochowy i Tarnowa!

http://www.fryselectrical.com/userimages/PedersenBItalienGPApril07.JPG
(Bjarne Pedersen wyrasta na lidera drużyny.)

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-03-02 17:02:12)

#8 2010-03-01 22:19:15

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.ckmwlokniarz.com.pl/images/news/bubel_marcin2.jpg Bubel "Jaskółką"

Tarnowska Unia już zkompletowała swoją kadrę na rok 2010. Jako ostatni do składu drużyny dołączył Marcin Bubel.

Marcin Bubel dzisiaj około godziny 15:00 został wypożyczony z Częstochowy do Tarnowa. Ten młodzieżowiec bezpłatnie przeszedł na rok do Unii. Najprawdopodobniej będzie podstawowym juniorem krajowym w swoim nowym klubie. Jak sam mówi jest bardzo zadowolony z tego, iż będzie jeździł dla "Jaskółek" w tym roku. Jest on ostatnim nabytkiem w tym roku dla klubu z małopolski. Radzio10 i Piotr Żyto już mają zkompletowaną kadrę.

Marcin Bubel - Jestem zadowolony, że będę jeździł w Tarnowie. Tutaj mam szansę na jazdę. W Częstochowie z tym mogło by, być różnie. Tam podstawowym juniorem z kraju jest Kamil Cieślar. Ja jestem młodym zawodnikiem i muszę nabierać doświadczenia. Jedyną okazją na to, ażebym mógł nabierać doświadczenia są regularne starty w lidze wśród najlepszych. Tu w Tarnowie będę miał taką możliwość.

Oficjalne przedstawienie składu drużyny na rok 2010 odbędzie się jutro o 17:00 w restauracji w okolicach siedziby klubu. Zarząd Unii Tarnów serdecznie zaprasza fanów na to spotkanie. Będzie można porozmawiać z zawodnikami, zadać kilka pytań trenerowi, zrobić zdjęcie ze swoim idolem oraz wziąść od niego autograf.

http://www.ckmwlokniarz.com.pl/images/photoalbum/album_51/367_marcin_bubel.jpg
(Marcin Bubel to ostatnie wzmocnienie tej zimy szeregów tarnowskiej Unii.)

#9 2010-03-02 16:57:57

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.czarnysport.pl/ikonki/plastrony/polska_gif/tarnow.gif Unia Tarnów 2010

Dzisiaj o godzinie 17:00 odbyła się prezentacja tarnowskich "Jaskółek". Wstęp był wolny więc każdy kibic speedway'a w Tarnowie mógł przyjść i na żywo zobaczyć swoich idoli.

W składzie Unii Tarnów zaszły pewne zmiany w porównaniu do sezonu ubiegłego. Z klubu odeszli m.in. Janusz Kołołodziej oraz Tomasz Jędrzejak, natomiast w ich miesjca przyszli tacy zawodnicy jak Krzysztof Kasprzak czy Krzysztof Słaboń. W drużynie zostali liderzy. Mowa tu o Bjarne Pedersenie i Sebastianie Ułamku. Jako ostatni skład tarnowskiego klubu wzmocnił wypożyczony na rok z Włókniarza Częstochowa - Marcin Bubel. Tej zimy pozmieniali się w Unii nie tylko zawodnicy. Managerem klubu został Radzio10, a szkoleniowcem Piotr Żyto, który zastąpił na tym stanowisku Romana Jankowskiego. Głównym sponsorem drużyny została zaś firma Zelmer. Wcześniej wymienieni manager i trener klubu stawiają sobie za cel miejsce w czołowej szóstce ligi. Kibice jak się okazało na dzisiejszym spotkaniu ten plan popierają. Cieszyli by, się gdyby, "Jaskółki" wywalczyły miejsce w pierwszej 6. O to kadra drużyny na rok 2010:

KADRA DRUŻYNY 2010

Seniorzy:

Tobias Busch
- Niemiec. Śr.biegowa: 0,000. Osiągnięcia: Jego największe osiągnięcie to 3 miejsce w 2008 roku w Memoriale Szczepana Bukowskiego.
Krzysztof Kasprzak - Polak. Śr.biegowa: 1,959. Osiągnięcia: Indywidualny Mistrz Świata Juniorów 2005 oraz Srebrny medalista tych zawodów w roku 2002. Drużynowy Mistrz Świata 2005,2007,2009. Drużynowy Mistrz Polski z Unią Leszno w sezonie 2007. Osiągnięcia: 14 miejsce w cyklu Grand Prix 2008.
Kai Laukkanen - Fin. Śr.biegowa: ns. Osiągnięcia: Medalista Indywidualnych Mistrzostw Europy 2005. 5 miejsce w Indywidualnych Mistrzostwach Świata Juniorów na rok 1995.
Jesper B. Monberg - Duńczyk. Śr.biegowa: 1,267. Osiągnięcia; Indywidualny Mistrz Świata Juniorów 1997. Drużynowy Mistrz Świata 1996 i 1997. Wielokrotny uczestnik zawodów Grand Prix. Indywidualny Mistrz Europy 2005. Dwa brązowe medale w Mistrzostwach Danii (2001,2003). Brązowy medalista IMŚj w 1996 roku.
Bjarne Pedersen - Duńczyk. Śr.biegowa: 2,552. Osiągnięcia: Indywidualny Mistrz Danii 2001, 2002, 2004. Drużynowy Mistrz Świata 2006, 2008. Siedem razy stawał na podium zawodów cyklu Grand Prix. Raz zwyciężył. We Wrocławiu w 2004 roku.
Marcin Rempała - Polak. Śr.biegowa: 1,185. Osiągnięcia: Drużynowy Mistrz Świata Juniorów 2005. 5 miejsce w Indywidualnych Mistrzostwach Świata Juniorów 2005. Drużyonwy Mistrz Polski z Unią Leszno w latach 2004-2005.
Krzysztof Słaboń - Polak. Śr.biegowa: 1,985. Osiągnięcia: Drużynowy Mistrz Polski z Polonią Bydgoszcz w sezonach 1998 i 2000. Vice-mistrz Polski Par Klubowych 2007. IV miejsce w Indywidualnych Mistrzostwach Świata Juniorów 2001. 3 miejsce w "Brązowym Kasku" 2005.
Sebastian Ułamek - Polak. Śr.biegowa: 2,581. Osiągnięcia: Drużynowy Mistrz Polski z Włókniarzem Częstochowa w sezonach 1996 i 2003. Drugi vice-mistrz Indywidualnych Mistrzostw Polski 2001. 3 miejsce w 2006 roku w IMP-ie. Srebrny medal Drużynowego Pucharu Świata 2001. W 2006 roku zdobył złoty medal Mistrzostw Europy Par.

Juniorzy:

Marcin Bubel
- Polak. Śr.biegowa: ns. Osiągnięcia: Bez większych osiągnięć sportowych.
Jakub Jamróg - Polak. Śr.biegowa: 1,188. Osiągnięcia: Finalista "Brązowego Kasku" 2009.
Szymon Kiełbasa - Polak. Śr.biegowa: 1,122. Osiągnięcia: Finalista Młodzieżowych Indywidualnych Mistrzostw Polski 2008,2009. 
Tadeusz Kostro - Polak. Śr.biegowa: 0,200. Osiągnięcia: Bez większych osiągnięć sportowych.
Peter Juul Larsen - Duńczyk. Śr.biegowa: 0,400 (nieklasyfikowany). Osiągnięcia: Bez większych osiągnięć sportowych.
Łukasz Lesiak - Polak. Śr.biegowa: ns. Osiągnięcia: Bez większych osiągnięć sportowych.
Edward Mazur - Polak. Śr.biegowa: ns. Osiągnięcia: Bez większych osiągnięć sportowych.
Martin Vaculik - Słowak. Śr. biegowa - 1,662. Osiągnięcia: Brązowy medalista Indywidualnych Mistrzostw Czech Juniorów do lat 19. Vicemistrz Czech Juniorów 2006. Indywidualny Mistrz Czech 2007. Finalista Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów 2008.

Manager: Radzio10
Trener: Piotr Żyto

Sponsor: Zelmer

Ostatnio edytowany przez radzio10 (2010-03-02 17:02:36)

#10 2010-03-02 17:35:24

radzio10

Moderator

Punktów :   

http://www.espeedway.pl/img/pzm.gif Terminarz ligowy

Główna Komisja Sportu Żużlowego (GKSŻ) ustaliła już terminarz spotkań ligowych na ten rok. Żużlowcy z Tarnowa bój o Drużynowe Mistrzostwo Polski rozpoczną przed własną publicznością w meczu z GTŻ-em Grudziądz.

Manager "Jaskółek" - Radzio10 - twierdzi, że terminarz rozgrywek na ten rok powinien cieszyć Tarnowian. Rozpoczęcie ligi jest bardzo ważne, a pierwsze trzy spotkania są do wygrania przez unistów - twierdzi. No i ma teorytycznie racje. Unia Tarnów rozpocznie sezon meczem na własnym torze z Grudziądzem. W 2 rundzie spotkań mecz wyjazdowy w Rybniku, a następnie spotkanie u siebie z Włókniarzem Częstochowa. 4 mecz to wyjazdowa potyczka z Unią Leszno. Tu jak mówi, manager klubu może być ciężko o punkty. Następnie to na co czekają kibice więc Derby małopolski: Unia Tarnów - Stal Rzeszów. Celem Unii Tarnów na ten sezon jest pierwsza szóstka ligi. O to terminarz spotkań klubu z Tarnowa na ten rok:

Unia Tarnów - GTŻ Grudziądz
RKM ROW Rybnik - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa
Unia Leszno - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Stal Rzeszów
Unia Tarnów - Apator Toruń
Stal Gorzów Wielkopolski - Unia Tarnów
Unia Tarnów - WTS Wrocław
Polonia Bydgoszcz - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Falubaz Zielona Góra
Wybrzeże Gdańsk - Unia Tarnów

Unia Tarnów - Wybrzeże Gdańsk
Falubaz Zielona Góra - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Polonia Bydgoszcz
WTS Wrocław - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Stal Gorzów Wielkopolski
Apator Toruń - Unia Tarnów
Stal Rzeszów - Unia Tarnów
Unia Tarnów - Unia Leszno
Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów
Unia Tarnów - RKM ROW Rybnik
GTŻ Grudziądz - Unia Tarnów

Radzio10 - Uważam, że los był dla nas łaskawy i Tarnowianie powinni się cieszyć z terminarza ligowego na ten rok. Rozpoczęcie ligi jest bardzo ważne, a pierwsze trzy spotkania są do wygrania przez unistów. Według mnie jeżeli chłopacy pokażą to na co ich naprawdę stać to pierwsze mecze powinniśmy wygrać bez większych problemów. Nasza kadra jest przede wszystkim równa. Jedynym naszym dylematem jest polski młodzieżowiec lecz Marcin Bubel powinien dorzucić w tym sezonie pare "oczek". Jak będzie to się okaże w praniu. Już teraz serdeznie zapraszam kibiców Unii do tego, ażeby przyszli na inaugurację ligi w Tarnowie.

Bilety na ten mecz będą w sprzedaży już od jutra. Zainteresowanie spotkaniem pierwszej rundy może być duże więc dla tego bilety będą w sprzedaży już tak wcześnie. Prace na stadionie już się zakończyły. Obiekt "Jaskółek" może w tej chwili pomieśić 20.000 kibiców.

Bilety można kupować w kasach stadionowych. Kasy czynne w godzinach: Wtorek - Sobota 10-15:30, a w niedziele zostaną otwarte trzy godziny przed rozpoczęciem meczu, czyli o 14:00.

Stopka forum

RSS